Harley Davidson Iron

Harley Davidson Iron

Iron… Man

Η Harley Davidson Iron είναι σίγουρα η πιο αγαπημένη μου μοτοσυκλέτα της σειράς Sportster στα 883cc. Μαύρη, λιτή, επιθετική και ρετρό, μοιάζει να ξεπήδησε από σκηνή της τηλεοπτικής σειράς “Sons Of Anarchy”. Ο τυχερός αναβάτης θα μπορούσε απλά να την κοιτάζει και να απολαμβάνει τις γραμμές της.

Όμως η Iron είναι φτιαγμένη για να κινείται στους δρόμους. Η ροπή που αγγίζει τα 70 Nm στις 3.750 σαλ κινεί τη μοτοσυκλέτα με χαρακτηριστική άνεση και προσφέρει στον αναβάτη τη δύναμη που απαιτείται για να απολαμβάνει τη συμβίωση σε κάθε είδους δρόμο.

Harley Davidson Iron

Στην πόλη η Iron επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει και… χωράει παντού, ANETA! Ο τρόπος με τον οποίο ελίσσεται ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα, αλλά και η ευκολία με την οποία κινείται στους στενούς και κακοσυντηρημένους δρόμους της πόλης είναι… σκέτη αποκάλυψη!

Όταν ο δρόμος «ανοίγει» και οι διαδρομές γίνονται B-Roads γεμάτοι απολαυστικές στροφές και μεγάλες ευθείες, η Iron δείχνει και πάλι να βρίσκεται στο στοιχείο της. Επιταχύνει πρόθυμα από πολύ χαμηλά, με τον αερόψυκτο V2 κινητήρα των 883 cc να γουργουρίζει ευχαριστημένος και να βγάζει το γνωστό ευχάριστο μπάσο ήχο από τις χρωμιωμένες εξατμίσεις.

Harley Davidson Iron

Και μια και το «έφερε η κουβέντα», κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην Iron αυτό είναι και το μοναδικό χρώμιο που θα δείτε. Στα υπόλοιπα σημεία κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, που της προσφέρει… άγρια ομορφιά.

Όπου κι αν πήγαμε, σε όποιον δρόμο κι αν κινηθήκαμε, σε όποιο σημείο και αν παρκάραμε, η Iron τραβούσε τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η μαύρη (και όταν λέμε μαύρη, εννοούμε ΜΑΥΡΗ) μοτοσυκλέτα δημιουργούσε την εντύπωση ενός εξειδικευμένου μοντέλου και όλοι όσοι άκουγαν πως το μοντέλο είναι… «μαμά», ήταν από δύσπιστοι έως άπιστοι!

Harley Davidson Iron

Φαίνεται πως οι σχεδιαστές της Αμερικάνικης εταιρείας έχουν «πιάσει το νόημα» και βγάζουν στην παραγωγή μοντέλα όπως θα τα ήθελαν οι αναβάτες τους. [Ή τουλάχιστον ΣΧΕΔΟΝ όπως θα τα ήθελαν οι αναβάτες τους, αφού το customizing (ως γνωστόν) δεν έχει όρια.]

Έτσι, παρά την εξαιρετική σχεδίαση, η Harley Davidson φροντίζει ώστε οι μοτοσυκλέτες της να μπορούν να εξοπλιστούν με οποιοδήποτε επιπλέον… «κόσμημα» επιθυμεί ο ευτυχής κάτοχος.

Είμαι βέβαιος πως αν έχετε στη κατοχή σας μια Iron θα συμφωνείτε με όλα όσα αναφέρονται στο άρθρο. Για αυτό που δεν είμαι βέβαιος, είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζετε το διάβασμα και δεν έχετε ήδη… «βάλει πρώτη»!

Like στη σελίδα μας στο Facebook, κάνατε;