Harley Davidson 48

Harley Davidson 48

Harley Davidson 48… λόγοι να το αποκτήσεις!

Πριν το πάρω για βόλτα το περιεργαζόμουν καλά – καλά.
Το κοίταζα από εδώ, το κοίταζα από εκεί… Από όπου και να το κοίταζα, μου άρεσε! Είχε και αυτό το περίεργο σκούρο μπλε χρώμα και με έκανε να το συμπαθήσω ακόμα περισσότερο.

Εμφανισιακά διέφερε αρκετά από τα υπόλοιπα μοντέλα. Λίγο ο φαρδύς εμπρός τροχός (16΄΄ εμπρός και πίσω), λίγο οι καθρέπτες κάτω από τα γκριπ, ε… όσο να ‘ναι ξεχωρίζει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η μονή σέλα και τα ποδοστήρια «τέρμα μπροστά» με έκαναν να θέλω να το καβαλήσω ASAP.

Μέχρι που “έσκασε μύτη ο καλός κύριος” με το κλειδί (του παραδείσου) στο χέρι και μου είπε πως είμαι… «ready to go»! («Μωρέ “ready to go” είμαι, “ready to… come back” ΔΕΝ είμαι» ήθελα να του πω, αλλά το απέφυγα επειδή φοβήθηκα πως δεν θα με άφηνα να κάνω ούτε μισό μέτρο).

Αποκάλυψη

Από την πρώτη κιόλας αλλαγή ταχύτητας, κατάλαβα πως το «μηχανάκι» είναι ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
Όλα βρίσκονται εκεί που πρέπει, κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, φαίνονται και ακούγονται όσο πρέπει, (φαντάζομαι πως το «πιάσατε το υπονοούμενο… πρέπει).

Στο δρόμο η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας είναι άψογη. Είναι στιβαρή και σταθερή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να είναι βαριά και δεν κουράζει τον αναβάτη. Τα φρένα κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω, ενώ οι αναρτήσεις είναι παρούσες και έτοιμες να απορροφήσουν τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων. (Ξέρω-ξέρω, τώρα θα σκέφτεστε: «Ε, όχι και κακοτεχνίες οι ελληνικοί δρόμοι»).

Harley Davidson 48

Harley Davidson 48. Έρωτας με την πρώτη… γκαζιά!

Αυτό όμως που με έκανε να ερωτευθώ το Forty Eight είναι ο κινητήρας του. Ο αερόψυκτος V2 των 1202 cc, παράγει έναν ήχο… απλά απολαυστικό! Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς. Η απίστευτη ροπή των 98 Nm στις 3200 σαλ, δίνει τη δυνατότητα στον τυχερό αναβάτη να επιταχύνει… ασταμάτητα. Το «τράβηγμα» μετά το άνοιγμα του γκαζιού, θυμίζει τη διαφήμιση που έλεγε πως «μετά το pop δεν έχεις stop»!

Harley Davidson 48

Η συνεχής επιτάχυνση της Harley Davidson 48 με έκανε να ξεχαστώ και να οδηγώ απολαμβάνοντας τη φαινομενικά ατελείωτη ροπή. Χρειάστηκε να με επαναφέρει στην τάξη ο φωτογράφος, ο οποίος μου είπε με επιτακτικό ύφος πως αν θέλω να βγάλουμε καμία φωτογραφία της προκοπής καλά θα κάνω να σταματήσω να «παίζω» και να κάνω τη δουλειά μου σαν άνθρωπος. Η αλήθεια είναι πως αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα καλά και το θεώρησα ένα ατυχές σχόλιο, αν και ο “Mr Click” αρνείται πεισματικά να πάμε ξανά μαζί σε φωτογράφιση… Κακοήθειες!


Για τη Harley Davidson 48 στον ανοιχτό δρόμο, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.
Τα… μυγάκια στα δόντια τα λένε όλα!

Η Harley Davidson 48 σας άρεσε! Η σελίδα μας στο Facebook;