Sons of Anarchy

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy – The Series

Αν έχετε βαρεθεί τα χαζοριάλιτι ή έχετε γίνει ειδικοί στο να εξιχνιάζετε εγκλήματα συγκρίνοντας τη… μύξα που βρέθηκε κολλημένη στον πάτο του παπουτσιού του θύματος, με το DΝΑ του δράκου του Κομόντο και υπολογίζοντας τη θέση του δολοφόνου από την τροχιά της γης και την πορεία του ανάδρομου Ερμή, τότε μάλλον ΚΑΙ εσείς, μετά από 367.542 επεισόδια CSI, θεωρείτε πως η καλύτερη θέση για την τηλεόραση είναι το… πατάρι!

Sons of Anarchy

Ευτυχώς όμως υπάρχει και το διαδίκτυο.
Μέσω αυτού μπορούμε να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στα ενδότερα ενός “εκτός νόμου” motorcycle club (MC), των Sons Of Anarchy (SOA).

Βάλτε τα παιδιά για ύπνο, δώστε στη σύζυγο το τηλεκοντρόλ να δει “Σουλεϊγούμαν ο θηλυπρεπής” και “So you think you can crunch”, πάρτε μια παγωμένη μπύρα από το ψυγείο και απολαύστε τη μοναδική τηλεοπτική σειρά για Bikers.

Sons of Anarchy

Βασικός δημιουργός της σειράς που ξεκίνησε το 2008, είναι ο Kurt Sutter, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και ερμηνεύει έναν σχετικά μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο, του “Otto”.

Πρωταγωνιστούν αρκετά γνώριμα πρόσωπα, με την Katey Sagal να εκπλήσσει ευχάριστα στο ρόλο της “Gemma”. Η Sagal είναι παντρεμένη στην πραγματική ζωή με τον Sutter και έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο της “μαμάς” στην τηλεοπτική σειρά “Παντρεμένοι με παιδιά”.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος να βλέπει το Sons of Anarchy, στα πρώτα επεισόδια “περιμένει” πως από στιγμή σε στιγμή θα πεταχτεί από το πουθενά ο κορυφαίος “Al Bundy” και θα κάνει τη σειρά… “Married with Anarchy”!
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ενώ η Sagal υποστηρίζει υπέροχα το ρόλο της.

Sons of Anarchy

Η σειρά αρχίζει με τον Ron Perlman (γνωστό από τη σειρά “Beauty and the beast”) να υποδύεται τον “Clay Morrow”, πρόεδρο του MC και σύζυγο της “Gemma”. Ο Charlie Hunnam είναι ο “Jax”, αντιπρόεδρος του MC και γιος της “Gemma” από τον πρώτο της γάμο. Ο πατέρας του “Jax” (και πρώτος σύζυγος της “Gemma”) έχει “αποδημήσει εις Κύριον” και μάλιστα στην πορεία της σειράς ο “Jax” θα μάθει και ποιος τον… “αποδήμησε”.

 Το πολυπληθές καστ διαθέτει αρκετές γνωστές φυσιογνωμίες όπως ο Mark Boone Junior στο ρόλο του “Bobbie”, ο Kim Coates στο ρόλο του “Tig”, o Tommy Flanagan ως “Chibs”, o Ryan Hurst παίζει τον “Opie”, ενώ περίπου στα μέσα της σειράς “σκάει μύτη” και η φάτσα που δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια σειρά, ο φοβερός και τρομερός Danny Trejo ως «Romero “Romeo” Parada».

Sons of Anarchy


Τα παλληκάρια του club, λοιπόν, έχουν όλα βγάλει το κατηχητικό και δεν ξεκινούν τη μέρα τους αν δεν πουν τρεις φορές το “Πάτερ ημών” και δεν περάσουν όλες τις γριούλες του “Charming” (της πόλης που ζούνε) στο απέναντι πεζοδρόμιο με ασφάλεια.
Επειδή όμως αυτό είναι τόσο βαρετό όσο ακούγεται και αν το έκαναν η σειρά δεν θα ονομαζόταν “Sons of Anarchy”, αλλά “Sons of Βoredom”, τα μέλη του MC φροντίζουν να βγάζουν τα προς το ζην, όπως κάθε αξιοπρεπής παράνομος.
Με βία, βία και… βία!

Πανταχού παρούσες είναι και οι μοτοσυκλέτες.
Για να είσαι μέλος του club, μπορείς να έχεις ότι μοτοσυκλέτα θέλεις… αρκεί να είναι Harley!
Δεν είναι τυχαίο, πως ένας σκαθαροζούμης πράκτορας που τους κάνει τη ζωή δύσκολη για αρκετά επεισόδια, καβαλάει Triumph.

Βία, ληστείες, ναρκωτικά, όπλα και γυναίκες είναι στην καθημερινή “to do list”.
Έτσι βλέποντας τη σειρά, η οθόνη σας θα «γεμίζει σφαίρες και αίμα», ενώ συχνά πυκνά «δίνουν το παρών» ωραιότατα ζευγάρια «μπαλκονιών» και σφικτών οπισθίων.
Το πακέτο ολοκληρώνεται από την πολύ καλή μουσική επένδυση, με (φυσικά) rock προσανατολισμό.

Sons of Anarchy

Δεν έχουμε σκοπό να σας πούμε τι γίνεται στην κάθε σεζόν και να σας ξενερώσουμε. Άλλωστε, αν το κάναμε, θα θυμίζαμε αυτούς τους σαχλαμάρες στην κινηματογραφική αίθουσα, που έχοντας ήδη δει το έργο, λένε με όλη τους τη δύναμη στο διπλανό τους: “Καλά, αυτός που είναι ξαπλωμένος στο πάτωμα, δεν είναι αυτός που έχει στήσει την παγίδα και παριστάνει τον πεθαμένο;». Και τότε ακριβώς θέλεις να του κάνεις, ό,τι έκανε ο “Otto” στον εαυτό του, στο τέλος της πέμπτης σεζόν.

Αυτό που μπορούμε να σας πούμε, είναι πως η σειρά είναι απολαυστική και αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος από την αρχή, ώστε να αντιληφθεί όλη την πλοκή και την εξέλιξη της σειράς. Αν δεν μπορέσετε να τη βρείτε με ελληνικούς υπότιτλους, μια καλή περίπτωση είναι να την παρακολουθήσετε με αγγλικούς. Ακόμα και αν τα αγγλικά σας είναι μέτρια, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Και τα αγγλικά σας θα εξασκήσετε και θα μάθετε… ένα σωρό “μπινελίκια”.

Sons of Anarchy

Το Sons of Anarchy ολοκληρώνεται μετά από 7 seasons που κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο.
Προσοχή, αν έχετε “έτοιμη” για παρακολούθηση μια ολόκληρη σεζόν και πείτε: “Εντάξει, θα βάλω μία μπυρίτσα στην κατάψυξη και κατά τις δέκα θα κάτσω να δω ένα επεισόδιο”, την πατήσατε.
Μία μπύρα δεν πρόκειται να σας φτάσει, επειδή δεν θα μπορέσετε να δείτε μόνο ένα επεισόδιο.
Βάλτε κι άλλες μπύρες στην κατάψυξη!

Μια εύλογη απορία είναι πού και πώς μπορείτε να βρείτε τη σειρά “Sons Of Anarchy”.

Λοιπόν, κάποια φεγγάρια έπαιζε στο Netflix, κάποια στο FX και όλο και κάπου βρίσκεται στο διαδίκτυο (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο).

Sons of Anarchy

Τώρα σχετικά με το που παίζει αυτή τη στιγμή, μία επίσκεψη στη σελίδα του SOA Greek Fan Club στο φατσοβιβλίο και μία ερωτησούλα στον πολύ ψαγμένο admin, θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Ε, και μια και θα είστε στο Facebook, κάντε και ένα “Like” στη σελίδα μας.

Ξεκινήστε λοιπόν από το πρώτο επεισόδιο και… HAVE FUN, BROS!