110 χρόνια Harley Davidson

110 χρόνια Harley Davidson
240613 hd rome 110years 4

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 110 χρόνια Harley Davidson, λάτρεις της αμερικανικής εταιρείας από όλο τον κόσμο, συνέρευσαν στη Ρώμη από 13 έως  16 Ιουνίου 2013.

Οι αναβάτες με τα «δίτροχα άτια τους άλωσαν την Αιώνια Πόλη» αφού «κατέλαβαν»  πολλές τοποθεσίες στο κέντρο της Ρώμης, στην Πόλη του Βατικανό και στο Λιμάνι της Όστια. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, εορταστικό πρόγραμμα στο Τουριστικό Λιμάνι της Όστια και μια ειδική τελετή ευλογίας για τις μοτοσικλέτες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου της Πόλης του Βατικανό, στην καρδιά της Ρώμης.

240613 hd rome 110years 6

Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτό το eventέζησαν μια εκπληκτικές στιγμές. Η Harley  Davidson  σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είχε φροντίσει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο στους χιλιάδες συμμετέχοντες όσο και στους απλούς θεατές.

110 χρόνια Harley Davidson | Εκεί που άρχισαν όλα

Για… αρχή υπήρχε το Harley Village® στο Λιμάνι της Όστια όπου βρισκόταν μία κεντρική σκηνή στην παραλία με πλήρες μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το Beach Bar και το Harley Bar. Εκεί επίσης μπορούσε να βρει κάποιος έκθεση και πώληση προϊόντων H-D, έμπορους και προμηθευτές από όλη την Ευρώπη, κατάστημα προϊόντων για την 110η Επέτειο, καθώς και τον αποκλειστικό χώρο Harley Owner’s Group® (HOG®).

Στο ίδιο σημείο υπήρχαν εκθέματα σχετικά με την εμπειρία οδήγησης μιας H-D και μια εξερεύνηση της ιστορίας της εταιρείας μέσα από εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανασκόπησης με αφορμή τα 30ά γενέθλια του HOG, βίντεο με ιστορικά στιγμιότυπα, φωτογραφίσεις, customizing και πολλά άλλα.

240612 hd rome 110years 3

110 χρόνια Harley Davidson | Διαδρομές στην αιώνια πόλη

240613 hd rome 110years 5

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι διαδρομές στην πανέμορφη Ρώμη οργανωμένες από τοπικά παραρτήματα (με και χωρίς ξενάγηση), η δοκιμαστική οδήγηση και ο χώρος τεχνικής υποστήριξης.

Πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν το «Jumpstart» έναν προσομοιωτή οδήγησης που προσέφερε μοναδική ευκαιρία για όσους δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή άδεια, να βιώσουν τη συγκλονιστική εμπειρία οδήγησης μιας μοτοσικλέτας Harley-Davidson.

Άλλο ένα σημαντικό σημείο του eventήταν το χωριό «ForoItalico» στο Stadio Olimpico. Οι επιλογές ψυχαγωγίας και μουσικής ήταν πολλές με χώρους για κοινωνικές συναναστροφές και χαλάρωση, ενώ δεν έλειπαν και οι εκθέσεις από μερικούς κορυφαίους Customizers μοτοσικλέτας στον κόσμο, ενώ το «παρών» έδωσαν και πολλοί έμποροι και προμηθευτές από όλη την Ευρώπη.

110 χρόνια Harley Davidson | Τελετή έναρξης 

Η τελετή έναρξης έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο Λιμάνι της Όστια.

240613 hd rome 110years 10

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου έλαβε χώρα λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, όπου 2.000 λάτρεις της H-D είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παραδοσιακή λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Την ίδια μέρα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα Custom Bike Show στο χωριό «ForoItalico», στο Stadio Olimpico και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 110η επέτειο στην κεντρική σκηνή στο Λιμάνι της Όστια.

 110 χρόνια Harley Davidson | Όσοι πιστοί… προσέλθετε

240613 hd rome 110years 8

Το Σάββατο 15 Ιουνίου έγινε η μεγάλη παρέλαση από το Λιμάνι της Όστια έως το κέντρο της Ρώμης και την Κυριακή 16 Ιουνίου οι πιστοί (της… Harley  Davidson) παρακολούθησαν τελετή ευλογίας στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην Πόλη του Βατικανό.

Αυτή η παραδοσιακή τελετή ευλογίας ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό που προσήλθε πεζή, ενώ μόνο 800 τυχεροί αναβάτες βίωσαν τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσουν τη μοτοσικλέτα τους στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. (Είναι σίγουρα από τους λίγους που θα μπορούν να πουν πως “πήγαν στον Άγιο Πέτρο και… γύρισαν”)!

Ο δρόμος που οδηγεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, Via della Conciliazione, παρέμεινε κλειστός για τη στάθμευση των μοτοσικλετών μόνο κατά την ημέρα της τελετής ευλογίας. Τέλος οι εκδηλώσεις στο Harley Village® στο Λιμάνι της Όστια περιελάμβαναν μια βραδινή συναυλία και την τελετή λήξης.

240613 hd rome 110years 9

110 χρόνια Harley Davidson | Ραντεβού το ’23

240613 hd rome 110years 7

Το σίγουρο είναι πως όσοι παρευρέθησαν έμειναν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι, αφού η άρτια οργάνωση σε συνδυασμό με την αθρόα έλευση του κόσμου και την καλή διάθεση, προσέθεσαν ιδιαίτερο χρώμα στη σημαντική αυτή εκδήλωση για τα 110 χρόνια της Harley Davidson.

Και μην νομίζετε πως το να αφήσεις χιλιάδες αναβάτες Harley Davidson ευχαριστημένους, είναι κάτι εύκολο. Για αυτούς άλλωστε, κάθε μέρα (που καβαλάνε) είναι… γιορτή!

Εμείς για τα 110 χρόνια Harley Davidson γράψαμε. Εσείς like στη σελίδα μας στο Facebook κάνατε;